fbpx
Section

Întrebări frecvente despre
Școala de șoferi în București

Cauti informații despre test psihologic? Te intereseaza valabilitate scoala de soferi? Vrei viza de flotant pentru scoala de soferi? Gasesti raspunsurile mai jos.

Examenul pentru obținerea permisului de conducere este format din două probe, una teoretica si una proba practica. Ambele probe sunt asistate de organe de Poliție abilitate. Proba teoretica sau "sala" înseamnă rezolvarea unui chestionar de verificare a cunoștințelor teoretice din legislație și conține 26 intrebari . Examenul se dă la sediul D.R.P.C.I.V. pe un ecran tactil, iar timpul alocat rezolvarii chestionarului este de 30 minute. Pentru promovare trebuie să răspunzi corect minimum 22 de întrebări din 26. Proba practica sau "traseul" poate fi susținută doar în urma programării prealabile, după promovarea probei teoretice. Proba practică constă în conducerea autoturismului pe traseu, având ca pasager și examinator un agent de poliție.
După promovarea probei teoretice, cursantul se va programa la proba practică. Pentru cursanții cu domiciliul în București sau cei care dețin viză de flotant, examenul se va desfășura în Poligonul Școlii de șoferi Baneasa, sau într-una din zonele prestabilite de către poliție, în cazul în care cursantul decide astfel. Elevii care au domiciliul în altă localitate vor susține proba în orașul de care aparține respectiva localitate.
Cursul de conducere și, implicit, dosarul atestat, are valabilitate de 1 an de la data finalizării cursurilor. În acest timp, cursanții sunt sfătuiți să aplice la proba teoretică. După expirarea intervalului de 1 an, cursul de conducere va trebui reluat, iar cursantul va plăti din nou costul școlarizării.
În cazul în care ați fost declarat admis la proba practică, veți fi ghidat de către polițist pentru a vă programa la proba practică. Programarea la proba practică se va face după consultarea prealabilă a instructorului și stabilirea unei date disponibile. În cazul în care ați fost declarat respins, va trebui să așteptați 16 zile calendaristice pentru a putea relua proba teoretică. Proba teoretică, în cazul în care a fost promovată, este valabilă pâmă la expirarea dosarului de școlarizare.
În cazul în care ați fost declarat admis, veți primi în următoarele zile, prin poștă, carnetul de șoferi. Puteți, de asemenea, să vă deplasați la D.R.P.C.I.V cu actul de identitate pentru ridicarea carnetului, dar numai în situații excepționale. În cazul în care ați fost declarat respins, trebuie să efectuați 3 ședințe de pregătire practică. După realizarea acestora și trecerea a 16 zile calendaristice, cu adeverința primită de la școala de șoferi, va puteți reprograma la proba practică.
Avizul medicului în urma analizelor medicale și avizul psihologic sunt valabile un an.
Pot aplica la cursurile școlii de șoferi doar rezidenții în România. Valabilitatea actelor de rezidență trebuie să fie de minimum 6 luni.
Pentru deținătorii de permis din țările Uniunii Europene, nu este necesară refacerea școlii de șoferi și promovarea probelor. În cazul în care țara emitentă a permisului se află în afara UE, va trebui să refaceți cursurile și să promovați probele.
Da, examenul practic îl puteți da pe mașina / motocicleta pe care ați realizat cursurile, în urma încheierii unei convenții ulterioare contractului, semnată la terminarea cursurilor și a achitării sumei de rezervare a automobilului / motocicletei.
Plata pentru școala de șoferi se poate face în rate. Pentru începerea cursurilor este necesară achitarea unui avans de minimum 1000 de lei. Restul sumei restante se poate plăti pe parcursul efectuării cursurilor.
Cursurile practice de conducere se vor începe după terminarea cursruilor teoretice. La finalizarea acestora vă puteți adresa instructorului ales pentru a alege împreună ziua și ora primei ședințe.
section-0834215

Vrei să începi școala de șoferi?

Daca ești în căutarea unei școli de șoferi, fie că te intereseaza auto sau moto, suntem aici pentru tine. Avem propriul nostru poligon și prețuri speciale.

sau Află mai multe

section-b4a18a0

Ai o întrebare?

Daca ai o întrebare pentru noi, completează formularul și îți vom răspunde în cel mai scurt timp.

section-a80f5b4

Bifați pentru a vă confirma acordul

//www.scoala-baneasa.ro/wp-content/uploads/2019/04/faq-img.jpg